Herfsttrends en Tendensen: Ontvang de Stylingtips van de Ontwerper

In het kloppend hart van EYDA, de ontwerpstudio, is ontwerper en productmanager Mette Merrild Johannesen diep ondergedompeld in haar werk. Kleurcodes, stofstalen en tekeningen liggen verspreid over de tafel, en de lucht is gevuld met creatieve gedachten. Ze onderbreekt haar werk, want ze heeft beloofd haar beste stylingtips voor het koude seizoen met jullie te delen. Lees verder en kleed je perfect aan.


Wat inspireert jou in je werk als ontwerper? 

Zoals vaak het geval is in de modewereld, komt inspiratie voort uit de tijdgeest. Recentelijk zijn de tijden getekend door crises, oorlog en zorgen, wat natuurlijk heeft geleid tot meer aandacht voor onze consumptie. Daarom draait het nu vooral om het opnieuw uitvinden van je bestaande garderobe en het aanvullen ervan met nieuwe, impactvolle stukken. Dit is iets waar ik veel over heb nagedacht, en we hebben ons ingezet om kleding te creëren die uitblinkt in expressie en langdurige kwaliteit en design biedt.


Wat is de grootste trend voor de herfst?

Impact. Impact. Impact. Of het nu gaat om oversized items, tone-on-tone styling, levendige kleuren of gedurfde prints. Speel met laagjes om een prachtig silhouet te creëren en zorg voor een opvallend contrast door grote stukken te mixen en matchen met meer aansluitende items. Denk aan een oversized hoodie met een legging of een strakke top met een losse sweatpants, bijvoorbeeld. Durf ook te experimenteren met kleuren en zoek naar krachtige prints.

Zijn er bepaalde kleuren waar we naar moeten kijken?

De huidige zorgen hebben geleid tot groeiende verlangens naar ontsnapping, wat ook weerspiegeld wordt in het huidige kleurenpalet van EYDA. Ik ben ontsnapt uit de realiteit en ben op zoek gegaan naar inspiratie in de ruimte. Daarom hebben de nieuwste items een sterke verwijzing naar het universum, zowel in print als in kleur. Ik heb de lichtpuntjes in het donkere universum uitgekozen in de hoop dat de blauwe en paarse tinten een positieve invloed zullen hebben op de drager. En ik heb ze aangevuld met futuristische en metallic details, die op dit moment trendy zijn omdat ze met minimale inspanning een grote impact creëren.


Hoe moet de workout outfit gestyled worden?

De laagjes trend is ook van toepassing als het gaat om training, zowel binnen als buiten. Je moet warm kunnen blijven tijdens, voor en na de training. Als je actief buiten gaat zijn, is de keuze van materialen uiterst belangrijk.

Alle lagen moeten in de eerste plaats ademend zijn, zodat je de warmte die je lichaam produceert, kwijt kunt raken. De binnenste laag moet in staat zijn om zweet weg te leiden van het lichaam, zodat je niet afkoelt. Hier zijn polyester en wol uitstekend voor geschikt. Als het erg koud is, kun je een tussenlaag van nylon of polyester toevoegen.

Voor de buitenste laag kun je het beste kiezen voor outdoorkleding met een technische coating, omdat deze je beschermt tegen wind en weer. Als je actief bent in het donker, zijn reflecterende details onmisbaar. Vergeet tot slot niet om je voeten, handen en oren goed in te pakken.


Wat is het item in de nieuwste collectie van EYDA waar je absoluut niet zonder kunt?

De galaxy print. Zeker weten. Deze print omarmt niet alleen de huidige trend, maar is tegelijkertijd zo prachtig dat ik zeker weet dat ik hem nog heel lang zal blijven dragen. En het kan eenvoudig worden gestyled voor zowel een chique als meer casual look met mijn oude favorieten uit mijn garderobe. Met dit ene item voel ik dat ik heel wat kan uitdrukken.


Het beste advies van de ontwerper:

Wees jezelf! Kies wat bij jou en jouw garderobe past en waarvan je denkt dat je er nog lange tijd van zult genieten. Als je op zoek bent naar een opvallende toevoeging aan je garderobe, zoek dan naar prints, kleuren en oversized items.