Verantwoordelijkheid

Bij Eyda beseffen we de verantwoordelijkheid die we dragen op het gebied van productie, arbeidsomstandigheden en de overgang naar een groenere toekomst.

De voetafdruk van EYDA

Om de kledingindustrie groener te maken, is het belangrijk om te kiezen voor duurzame goederen. Bij ons staat het verlengen van de levensduur van onze kleding centraal, en daarom maken we nooit concessies aan de kwaliteit. EYDA-goederen zijn ontworpen en vervaardigd met het oog op duurzaamheid en langdurig gebruik. Wij geloven dat de meest ecologische goederen het langste meegaan.

Productie en arbeidsomstandigheden

Een van onze oprichters heeft een aantal jaren in China gewoond. Tijdens zijn tijd daar vond hij betrouwbare leveranciers die goede arbeidsomstandigheden bieden en dezelfde focus op kwaliteit hebben als wij. Dankzij onze hechte band met deze leveranciers blijven we nauw betrokken bij het gehele productieproces.

Mochten we in de toekomst nieuwe leveranciers moeten vinden, dan zullen we absoluut de nadruk leggen op goede arbeidsomstandigheden, waaronder BSCI (Business Social Compliance Initiative) goedkeuring.

Daarnaast bezoeken we onze leveranciers zo vaak mogelijk om na te gaan of ze zich aan de gemaakte afspraken houden. In het algemeen is onze focus sterk gericht op het voorkomen van grote voorraden overtollige kleding die vernietigd moet worden of op een andere manier moeten worden weggegooid.

Dit betekent dat alle geproduceerde items verkocht moeten worden. We bereiken dit niet door ons te richten op mode en trends, maar wel door in plaats daarvan kwalitatieve kledingstukken te bieden die langdurig meegaan. 

Grote en kleine maatregelen

We werken samen met adviesbureaus om onze organisatorische kwalificaties te verbeteren, zodat we een groener bedrijf kunnen worden in onze hele supply chain. Op deze manier hebben we de best mogelijke basis om onze ecologische voetafdruk te verkleinen.

Tegelijkertijd zijn we trots op de kleinere initiatieven die we hebben genomen, die wel degelijk een verschil maken in het grotere geheel; afval scheiden, het vermijden van hangtags op onze goederen, het gebruik van hersluitbare zakken, verzendzakken met dubbele sluiting en faciliteiten die een groene overgang bevorderen.

Onze hersluitbare zakken zijn gemaakt om steeds opnieuw te worden gebruikt en zijn ook biologisch afbreekbaar. Onze verzendzakken zijn gemaakt van 100% gerecycled plastic en hebben een dubbele sluiting, zodat klanten ze ook kunnen gebruiken om goederen in terug te sturen.